Λάθος μας η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ανέφερε Τούρκος πολιτικός

Λάθος μας η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ανέφερε Τούρκος πολιτικός

«Λανθασμένη» ενέργεια χαρακτήρισε την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία ο Ντεμιρτάς στη συνάντηση του με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ

Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να έχει καταρρίψει το βομβαρδιστικό Σουχόι Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ είναι ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις που προκάλεσε το επεισόδιο αυτό, τόνισε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη (23/12) στην Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επικρίναμε τις ενέργειες της κυβέρνησης όταν [ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16] κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος», δήλωσε ο Ντεμιρτάς. «Προβλήματα μεταξύ κρατών θα εγείρονται πάντα, αλλά είναι απαραίτητο να αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «οι δύο αξιωματούχοι επίσης συζήτησαν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με βάση τις προσπάθειες – περιλαμβανομένων των προσπαθειών των Κούρδων – για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον Ντεμιρτάς ότι συνεργάζεται «με εκείνους εξαιτίας των οποίων η Τουρκία βιώνει προβλήματα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία
SHARE: