Λαβρόφ σε ΗΠΑ: ‘Μη συγκρίνετε το Ιράν με τη Β. Κορέα’

Λαβρόφ σε ΗΠΑ: ‘Μη συγκρίνετε το Ιράν με τη Β. Κορέα’
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov speaks during a news conference at United Nations headquarters, Friday, Sept. 22, 2017. (AP Photo/Mary Altaffer) AP

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ζήτησε από την Ουάσινγκτον να μη «συγκρίνει ανόμοια πράγματα» αναφορικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να μην «συγκρίνουν ανόμοια πράγματα μεταξύ τους» σε ό,τι αφορά στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Το να θέσουμε σε επαναδιαπραγμάτευση τη συμφωνία θα σημαίνει ότι δεν την σεβόμαστε», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε μα συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν η συμφωνία αυτή καταρρεύσει, γιατί η Βόρεια Κορέα να συμφωνήσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα με ανταλλαγή την χαλάρωση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Η Ουάσινγκτον ζητά να ληφθούν υπόψη άλλες «απειλές» που θεωρεί ότι θέτει η Τεχεράνη στην Μέση Ανατολή, όπως το βαλλιστικό της πρόγραμμα, η επέμβαση της στη Συρία, κυβερνοεπιθέσεις κλπ.

«Το να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους θα είναι λάθος» τόνισε ο Λαβρόφ.

«Η Ρωσία δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίο να διασωθεί» αυτή η συμφωνία, επισήμανε. «Αυτό έχουν υποστηρίξει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες» που την έχουν υπογράψει και η πλειοψηφία των κρατών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναγνώρισε ότι αρκετές χώρες έχουν «αρκετές ανησυχίες» για το ρόλο που διαδραματίζει το Ιράν στην περιοχή. Αλλά «αυτές οι ανησυχίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στα πλαίσια που προβλέπονται για το λόγο αυτό».

(Φωτό: AP/Mary Altaffer)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα