Λετονία: Γκέι άνδρας πέθανε μετά από εμπρηστική επίθεση από ομοφοβικό γείτονα

Λετονία: Γκέι άνδρας πέθανε μετά από εμπρηστική επίθεση από ομοφοβικό γείτονα
Ο άτυχος Normunds Kindzulis twitter @Mikelarreseigo1

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό μεταξύ του θύματος και του γείτονά του, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία πρόκειται για έγκλημα ομοφοβικού μίσους.

Ο 29χρονος Normunds Kindzulis από τη Λετονία έχασε τη ζωή του από εκτεταμένα εγκαύματα σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα του, μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από ομοφοβικό γείτονα.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 23/4, μετά από διαπληκτισμό μεταξύ του νεαρού και του γείτονά του, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία πρόκειται για έγκλημα ομοφοβικού μίσους.

Όπως γράφει το euroactiv, ένας ακόμη γκέι άνδρας υπέστη εγκαύματα στην προσπάθειά του να σώσει τον Normunds, καθώς οι φλόγες είχαν τυλίξει το σπίτι.

Αρχικά, η αστυνομία αρνήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση, ωστόσο, μετά τον θάνατο του 29χρονου στις 28/4 ξεκίνησε κύκλος ερευνών, όπου διαπιστώθηκε πως τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν ομοφοβικά και μόνο.

Η Λετονία, παρόλο που αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρνείται κατηγορηματικά να αναγνωρίσει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, με αποτέλεσμα το να είσαι ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα είναι δυσβάστακτο, καθώς η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών και η βία αποτελεί μια θλιβερή καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα