Λεβέν: Η ΕΕ πρέπει τώρα να σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα

Δήλωση υπέρ της χώρας μας έκανε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας που επισήμανε τον κίνδυνο στον οποίο τίθεται η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να διαχειριστεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στην χώρα και να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι τα κράτη μέλη μπορούν να συνεργαστούν αλλά και να σώσουν το μέλλον της Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εάν δεν καταφέρουμε να διαχειριστούμε όλο αυτό, στην πραγματικότητα θέτουμε σε κίνδυνο την συνεργασία (μεταξύ των κρατών μελών) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα επίπεδα» επισήμανε ο Λεβέν μιλώντας το μεσημέρι στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων του κοινοβουλίου της Σουηδίας, όπως έγραψε η εφημερίδα The Local.

Ο επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης προέτρεψε επίσης την Τουρκία «να κάνει περισσότερα» βάσει των όσων προβλέπει η συμφωνία που σύναψε με την ΕΕ τον Νοέμβριο του 2015, ώστε να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: