Λιέγη: Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει αστυνομικούς - Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή

Αστυφύλακες και το εγκληματολογικό της αστυνομίας της Λιέγης μετά την δολοφονική επίθεση στο κέντρο της πόλης
Αστυφύλακες και το εγκληματολογικό της αστυνομίας της Λιέγης μετά την δολοφονική επίθεση στο κέντρο της πόλης AP

Σε επαφή με ακραίους ισλαμιστές ενώ βρισκόταν στη φυλακή φέρεται να είχε έρθει ο δράστης της σημερινής επίθεσης στο κέντρο της Λιέγης

Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι σήμερα το πρωί, είχε έρθει σε επαφή με ισλαμιστές ενώ βρισκόταν στη φυλακή και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ενώ εξέτιε ποινή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι "ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο" με αποτέλεσμα το όνομά του να συμπεριληφθεί στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχει συστήσει το Βέλγιο.

ADVERTISING

Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν "σαφώς" να σκοτώσει αστυνομικούς. "Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το κράτος του Βελγίου", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα σχολείο, δεν ήθελε να σκοτώσει μαθητές, διευκρίνισε.

Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

SHARE:

24Media Network