Λίβανος: Ανθρώπινη αλυσίδα 170 χλμ. κατά της πολιτικής ηγεσίας

Λίβανος: Ανθρώπινη αλυσίδα 170 χλμ. κατά της πολιτικής ηγεσίας
Ανθρώπινη αλυσίδα στη Βηρυτό δείγμα ενότητας κατά των πολιτικών AP

Στην 11η μέρα η πρωτοφανής λαϊκή εξέγερση στον Λίβανο, με τους πολίτες να κατηγορούν τους πολιτικούς για διαφθορά και οικονομική κατάρρευση.

Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι σχημάτισαν την Κυριακή ανθρώπινη αλυσίδα 170 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής της χώρας, από τον βορρά στον νότο, για να δείξουν την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους εναντίον των πολιτικών ηγετών τους, τους οποίους κατηγορούν για διαφθορά και ότι οδηγούν τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση.

Το «στοίχημα» της δημιουργίας της αλυσίδας απαιτούσε συμμετοχή περίπου 100.000 ανθρώπων κατά την 11η ημέρα μιας πρωτοφανούς για τη χώρα λαϊκής εξέγερσης.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά έφθασαν πεζή, με αυτοκίνητα, ποδήλατα ή μοτοσικλέτες και κρατώντας σημαίες του Λιβάνου στον αυτοκινητόδρομο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής της χώρας στη Μεσόγειο και κρατήθηκαν από το χέρι.

Στην εμβληματική Κορνίς της Βηρυτού, την παραλιακή λεωφόρο της, έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Χιλιάδες άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μαρτύρων, το νευραλγικό κέντρο της εξέγερσης, για να φωνάξουν «Επανάσταση, επανάσταση!» και «Ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς!».

«Η ανθρώπινη αλυσίδα πέτυχε», είπε το απόγευμα εκφράζοντας τη χαρά της η Ζουλί Τεγκό Μπου Νασίφ, 31 ετών, καθηγήτρια Ιστορίας και συνδιοργανώτρια αυτού του χωρίς προηγούμενο «κατορθώματος», που εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα