Λιβύη: Αποτροπιασμός ΟΗΕ για τους μαζικούς τάφους – Έκθετος ο Χάφταρ

Λιβύη: Αποτροπιασμός ΟΗΕ για τους μαζικούς τάφους – Έκθετος ο Χάφταρ
Μετανάστες στη Λιβύη AP

Μία αποτρόπαια πραγματικότητα αποκαλύφθηκε στη Λιβύη με τους μαζικούς τάφους που εντοπίστηκαν σε πόλη από την οποία εκτοπίστηκαν οι δυνάμεις του Χάφταρ.

Οπως κάθε πόλεμος, έτσι και αυτός της Λιβύης έχει παραμέτρους που μπορούν να σοκάρουν ακόμα και τον πιο αναίσθητο παρατηρητή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει και επισήμως τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι στις περιοχές από τις οποίες εκτοπίστηκε πρόσφατα ο στρατός του Χαλίφα Χάφταρ εντοπίστηκαν μαζικοί τάφοι!

Ο Γκουτέρες κάλεσε την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται επισήμως από τον Οργανισμό να εργαστεί στην κατεύθυνση της ανακάλυψη της ταυτότητας των θυμάτων αλλά και να επιστρέψει τις σορούς στους συγγενείς των νεκρών, ως οφείλει κάθε οργανωμένη πολιτεία.

Οι μαζικοί τάφοι εντοπίστηκαν κυρίως στην πόλη Ταρχούνα και είναι τουλάχιστον οκτώ. Ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική τόνισε από την πλευρά του ότι η ομάδα του επιχειρεί να επαληθεύσει τις μαζικές δολοφονίες.

Οι ανακαλύψεις των μαζικών τάφων είναι επίσης θέμα που “παίζει” πολύ δυνατά στον τουρκικό τύπο αφού η Τουρκία υποστήριξε με πολεμικά εφόδια και στρατιωτικές δυνάμεις τον κυβερνητικό στρατό να αποκρούσουν την πολιορκία της Τρίπολης από τις δυνάμεις του Χάφταρ και εν συνεχεία να περάσουν στην αντεπίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα