Λιβύη: Πέντε δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού σκότωσε το ισλαμικό κράτος

Λιβύη: Πέντε δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού σκότωσε το ισλαμικό κράτος

Βρέθηκαν τα πτώματα πέντε δημοσιογράφων που αγνοούνταν από τον περασμένο Αύγουστο. Τέσσερις Λίβυοι και ένας Αιγύπτιος τα θύματα

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σκότωσαν πέντε δημοσιογράφους που εργάζονταν για ένα τηλεοπτικό κανάλι στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων.

Οι δημοσιογράφοι αγνοούνταν από τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχαν φύγει από το Τομπρούκ για να πάνε στη Βεγγάζη. Στη διαδρομή θα περνούσαν από την Ντέρνα, μια πόλη που θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο Φάρατζ αλ Μπαράσι, διοικητής του στρατού στην ανατολική Λιβύη, είπε ότι υπεύθυνοι για τον θάνατο των δημοσιογράφων είναι ένοπλοι που δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Τα πτώματα των πέντε δημοσιογράφων βρέθηκαν σε μια τοποθεσία έξω από την πόλη Μπάιντα.

Οι δημοσιογράφοι – τέσσερις Λίβυοι και ένας Αιγύπτιος – εργάζονταν στο τηλεοπτικό κανάλι Barga.

«Πέντε πτώματα με κομμένους τους λαιμούς τους βρέθηκαν σήμερα στα δάση του αλ Τζαμπάλ αλ Ακμπντάρ (Πράσινα Όρη)», δήλωσε ο αλ Μπαράσι στο Ρόιτερς, αναφερόμενος σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή ανατολικά της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) οι δημοσιογράφοι απήχθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκαν «πρόσφατα».

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από αυτή την βάρβαρη σφαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζιμ Μπουμέλχα. «Το ΙΚ στοχεύει να τρομοκρατήσει, αλλά μπορούμε μόνο να νοιώσουμε μεγάλη θλίψη και είμαστε αποφασισμένοι να δούμε τους δολοφόνους να παραπέμπονται για τα εγκλήματα τους».

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που έχει καταλάβει εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία 30 Αιθιόπων και 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, καθώς και για τις επιθέσεις σε ένα ξενοδοχείο στην Τρίπολη, σε πρεσβείες και σε πετρελαιοπηγές της Λιβύης.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE: