Λόγια αγάπης από τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας για τον Κιμ

Λόγια αγάπης από τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας για τον Κιμ
Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε Ιν AP

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ειλικρινής, πρέπει να επιβραβευτεί για την κίνησή του να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, είπε ο Μουν Τζε-ιν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ειλικρινής και πραγματικά σκοπεύει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σε συνέντευξη σε γαλλική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να τον επιβραβεύσει για αυτό.

«Φέτος συζητήσαμε σε βάθος για ώρες με τον Κιμ. Αυτές οι συναντήσεις με έπεισαν ότι πήρε την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό του» επισήμανε ο Μουν στη Le Figaro, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι.

Ο Μουν αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ο Κιμ είναι «ειλικρινής, ήρεμος κι ευγενικός» και «νιώθει απογοήτευση από τη συνεχή έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας».

«Είναι πλέον ώρα να ανταποκριθούμε στις προσπάθειες στις οποίες συμφωνήσαμε με δυσκολία» υπογράμμισε ο Μουν. «Πρέπει να διαβεβαιώσουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι πήρε τη σωστή απόφαση όταν αποφάσισε την αποπυρηνικοποίηση και εμείς πρέπει να το συνοδεύσουμε στην ευχή του για μια διαρκή και σταθερή ειρήνη».

«Ανακηρύσσοντας το τέλος του κορεατικού πολέμου θα είναι η αρχή για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος ειρήνης» είπε επίσης, καλώντας τις ΗΠΑ να λάβουν «αξιόπιστα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του καθεστώτος».

«Μελλοντικά, θα μπορούσαμε επίσης να συζητήσουμε τον μετριασμό των κυρώσεων, σε συμφωνία με την πρόοδο στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα