Λονδίνο: Χάος στο αεροδρόμιο Λούτον λόγω μεγάλης πυρκαγιάς – Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις

Διαβάζεται σε 2'
Λονδίνο: Χάος στο αεροδρόμιο Λούτον λόγω μεγάλης πυρκαγιάς – Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις
video printscreen / twitter @upuknews1

Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου αναστέλλονται εξαιτίας πυρκαγιάς στο πάρκινγκ. Τρομακτικές εικόνες.

Το λονδρέζικο αεροδρόμιο Λούτον ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως η διεύθυνσή του αποφάσισε να ανασταλούν όλες οι πτήσεις έως αργά το μεσημέρι σήμερα (15:00 τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση ενός από τους χώρους στάθμευσης του.

«Η προτεραιότητά μας παραμένει η στήριξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού μας. Κατά συνέπεια, πήραμε τώρα την απόφαση να αναστείλουμε όλες τις πτήσεις έως τις 3 μμ (τοπική ώρα) σήμερα», ανέφερε η εταιρία λειτουργίας του αεροδρομίου σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Η αναστολή επρόκειτο να διαρκέσει αρχικά έως νωρίτερα το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά στο πολυώροφο πάρκινγκ υπ’ αριθμόν 2 εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, εξαπλώθηκε σε πολλά άλλα και προκάλεσε την «μερική κατάρρευση» τμήματός του, εξήγησε η διεύθυνση του αεροδρομίου, που απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

«Η ασφάλεια των επιβατών μας και του προσωπικού μας παραμένει η βασική προτεραιότητά μας», εξήγησε.

Η πυροσβεστική του Μπέρντφορντσιρ επενέβη και δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο, όπως διευκρίνισε τοπική υπηρεσία ασθενοφόρων, πολίτης και έξι πυροσβέστες εισέπνευσαν καπνό.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα