Βρετανία: Ντέρμπι γίνονται οι εκλογές, κάνουν δυναμικό φίνις οι Εργατικοί

Ο ηγέτης των Συντηρητικών της Βρετανίας και πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε εκδήλωση του κόμματος τον Ιούλιο του 2019
Ο ηγέτης των Συντηρητικών της Βρετανίας και πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε εκδήλωση του κόμματος τον Ιούλιο του 2019 AP

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία νέα δημοσκόπηση βάζει φωτιά στα τόπια. Οι Εργατικοί έχουν μειώσει τη διαφορά στις 6 μονάδες.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είδαν το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών να μειώνεται στις 6 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που διεξήχθη για λογαριασμό του Reuters ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Λίγο μετά τη δημοσίευση δύο άλλων δημοσκοπήσεων που έδειχναν το προβάδισμα των Συντηρητικών να μεγαλώνει, η ICM ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη στους Συντηρητικούς παραμένει στο 42%, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ICM πριν από μια εβδομάδα, ενώ το Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια μονάδα και λαμβάνει ποσοστό 36%.

Το προβάδισμα των έξι μονάδων είναι μικρότερο σε σχέση με την κλίμακα από 8 έως 15 μονάδες που έδειχναν έξι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Σάββατο έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι ευρωπαϊστές της Ένωσης Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχασαν μια μονάδα και λαμβάνουν 12%, ενώ το Κόμμα Brexit παραμένει σταθερά στο 3%, σύμφωνα με το ICM. Το ICM διενήργησε τη δημοσκόπηση σε δείγμα 2.011 ενηλίκων ηλεκτρονικά μεταξύ 6ης και 9ης Δεκεμβρίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
SHARE: