Μαχσά Αμινί: Βανδάλισαν τον τάφο της για δεύτερη φορά – Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της

Μαχσά Αμινί: Βανδάλισαν τον τάφο της για δεύτερη φορά – Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της
Φωτογραφία της Μαχσά Αμινί, την οποία κρατά διαδηλωτής σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού ενδυματολογικού κώδικα που επιβλήθηκε στις γυναίκες από τις Αρχές του Ιράν AP Photo/Cliff Owen, File

Ο τάφος της νεαρής Ιρανής, που σκοτώθηκε από την Αστυνομία Ηθών του Ιράν, Μαχσά Αμινί, βανδαλίστηκε για δεύτερη φορά την Κυριακή (21/5). "Ακόμα και το γυαλί του τάφου σου τους ενοχλεί" έγραψε ο αδερφός της σε ανάρτησή του στο Instagram

Βάνδαλοι επιτέθηκαν στον τάφο της Μαχσά Αμινί, της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής, που δολοφονήθηκε από την Αστυνομία Ηθών της χώρας, μετά τη σύλληψή της για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που επιβάλλεται στις γυναίκες και ο θάνατος της οποίας πυροδότησε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν.

Φωτογραφίες που δημοσίευσαν μέλη της οικογένειάς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το τζάμι που καλύπτει το πορτρέτο της στο νεκροταφείο του Αϊτσί στη δυτική πόλη Σακκέζ, να είναι σπασμένο.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο αδελφός της Ashkan Amini έγραψε στο Instagram Story του, ότι ήταν η δεύτερη επίθεση που δέχεται ο τάφος της νεαρής Ιρανής τους τελευταίους μήνες. “Ακόμα και το γυαλί της επιτύμβιας στήλης σου τους ενοχλεί”, έγραψε, χωρίς να κατηγορήσει κάποιον ευθέως.

“Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα το σπάσουν, εμείς θα το φτιάχνουμε. Ας δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος”, πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Saleh Nirbakht, δήλωσε σε ηχητικό μήνυμα ότι ο τάφος βανδαλίστηκε την Κυριακή (21/5) από άτομα “γνωστά για τέτοιες κακόγουστες ενέργειες στο παρελθόν”.

Ανέφερε επίσης, ότι ο πατέρας της Μαχσά Αμινί του είπε ότι οι αρχές εμπόδισαν την τοποθέτηση προστατευτικού στεγάστρου πάνω από τον τάφο απειλώντας έναν τοπικό οξυγονοκολλητή ότι θα έκλεινε η επιχείρησή του αν εκτελούσε τις εργασίες.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο της Αμινί, ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός γυναικών στο Ιράν αρνείται να φορέσει μαντίλα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να καταστέλουν βίαια τις διαδηλώσεις που ξεσπούν.

Μολονότι κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή αψηφούν τον υποχρεωτικό ενδυματολογικό κώδικα, γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ευρέως χωρίς μαντίλα σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καταστήματα και δρόμους στη χώρα ενώ βίντεο με γυναίκες που κυκλοφορούν χωρίς χιτζάμπ, αντιστεκόμενες στην αστυνομία ηθών, έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα