Μαδούρο κατακεραυνώνει Τραμπ: Μας “αγάπησε” για το πετρέλαιο και τα διαμάντια

Μαδούρο κατακεραυνώνει Τραμπ: Μας “αγάπησε” για το πετρέλαιο και τα διαμάντια
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο AP

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η ξαφνική αγάπη του για την Βενεζουέλα έχει... ιδιοτελείς σκοπούς.

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Νικολάς Μαδούρο στον Ντόναλντ Τραμπ για τις πολεμικές απειλές που εκτόξευσε ο τελευταίος μιλώντας από τη Φλόριδα.

Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από καθεστώς τεράστιας πίεσης λόγω της αναγνώρισης σχεδόν από το σύνολο της Δύσης του Χουάν Γκουαϊδό, είπε τα πράγματα ως έχουν. “Τι είναι αυτό που αγαπά στη Βενεζουέλα ο Τραμπ;” αναρωτήθηκε ο Μαδούρο για να απαντήσει ο ίδιος: “Το πετρέλαιο, το κοβάλτιο, τα διαμάντια. Το χειρότερο είναι ότι στην πατρίδα μας υπάρχουν πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν ως μαριονέτες”.

Και συνέχισε: “Αυτό που αποκαλούν ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα show. Μας έκλεψαν 30 δις για να μας δώσουν 20 εκατομμύρια σε σάπια τρόφιμα”.

Σε ότι αφορά την παρακίνηση από πλευράς Τραμπ προς τους Βενεζουελάνους στρατιωτικούς να αυτομολήσουν, ο Μαδούρο την σχολίασε με εμφανή διάθεση ειρωνείας: “Τελικά ποιος ηγείται της χώρας; Ο Τραμπ από το Μαϊάμι; Πιστεύουν πραγματικά ότι είναι οι ιδιοκτήτες αυτού του τόπου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα