Μαδρίτη: Μαζική διαδήλωση κατά των συνομιλιών με την Καταλονία

Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη, κατά των συνομιλιών με την Καταλονία
Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη, κατά των συνομιλιών με την Καταλονία AP

Χιλιάδες Mαδριλένοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, κατά της πρότασης του Ισπανού πρωθυπουργού για την διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική ένταση.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Μαδρίτη κατά της πρότασης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για την διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική ένταση με την Καταλονία.

Την διαδήλωση οργάνωσαν τα κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα.

ADVERTISING

Οι διαδηλωτές κρατώντας ισπανικές σημαίες κατέκλεισαν την Πλατεία του Κολόμβου στο κέντρο της Μαδρίτης, στην μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση που έχει διοργανωθεί κατά του Σάντσεθ.

“Για μία ενωμένη Ισπανία, εκλογές τώρα!” Φώναζαν χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, κλιμακώνοντας την πίεση στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Ισπανού πρωθυπουργού.

Η πρόταση που έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας την προηγούμενη Τρίτη, για τον διορισμό ενός εισηγητή στις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ξεσήκωσε την αντιπολίτευση που την θεώρησε ως μία προδοσία, αλλά και παράδοση στην πίεση των αποσχιστών της Καταλονίας.

Η αντιπολίτευση ζητάει την πρόωρη διενέργεια εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Καταλονία
SHARE:

24Media Network