Μαγιόρκα: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες

Μαγιόρκα: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες
Αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το χείμαρρο στη Μαγιόρκα AP

Οι φονικές πλημμύρες στη Μαγιόρκα οφείλονται σε υπερχείλιση χειμάρρου ο οποίος παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του. Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών.

Eξαπίνης έπιασε τις αρχές στο Σαντ Γιορένς της Μαγιόρκα η τρομερή καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης και είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε εννιά ανθρώπους.

Οπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, μέσα σε δύο ώρες η περιοχή δέχθηκε 220 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, γεγονός που ακινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν υπερχείλισε τοπικός χείμαρρος και παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι 200 περίπου κάτοικοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να σωθούν ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έξι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενο.

Η ορμή του νερού παρέσυρε αυτοκίνητα, κορμούς δέντρων και τόνους από μπάζα ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να δέχεται “βροχή” τις κλήσεις για βοήθεια.

Δύο από τα θύματα είναι Βρετανοί υπήκοοι που βρίσκονταν την ώρα της καταστροφής σε ταξί το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά. Ο οδηγός του ταξί είναι μεταξύ των αγνοουμένων.

Τοπικός αξιωματούχος τόνισε ότι η μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εκμηδένισε τις περισσότερες προσπάθειες αντίδρασης.

Ο πρώτος, τέλος, από τους νεκρούς ήταν άνδρας μεγάλης ηλικίας και μειωμένης κινητικότητας ο οποίος βρέθηκε από τις υπηρεσίες διάσωσης μόνος στο υπόγειο διαμέρισμά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα