Μαίνεται η επιδημία χολέρας στην Υεμένη

An elderly man is treated for a suspected cholera infection at a hospital in Sanaa, Yemen, Monday, May. 15, 2017. The U.N. humanitarian coordinator in Yemen says a cholera outbreak has killed 115 people over the past two weeks. (AP Photo/Hani Mohammed)
An elderly man is treated for a suspected cholera infection at a hospital in Sanaa, Yemen, Monday, May. 15, 2017. The U.N. humanitarian coordinator in Yemen says a cholera outbreak has killed 115 people over the past two weeks. (AP Photo/Hani Mohammed) AP

Ο απολογισμός των νεκρών από τη χολέρα αυξάνεται, αλλά η εξάπλωση της επιδημίας επιβραδύνεται

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει εξαιτίας της επιδημίας χολέρας η οποία πλήττει την Υεμένη αυξήθηκε σε τουλάχιστον 471, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Πάντως το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του ΠΟΥ, το οποίο καλύπτει το διάστημα από την 27η Απριλίου ως την 27η Μαΐου, σημειώνει επίσης ότι υπήρξε μια «σημαντική μείωση» του ημερήσιου μέσου όρου των κρουσμάτων μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα ως την 27η Μαΐου εν σχέσει με την αμέσως προηγούμενη.

Η επιδημία ξέσπασε τον Οκτώβριο κι επεκτάθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο. Κατόπιν αποκλιμακώθηκε, αλλά ποτέ δεν τέθηκε υπό έλεγχο πλήρως και τον Απρίλιο τα κρούσματα άρχισαν και πάλι να αυξάνονται ραγδαία.

Η Υεμένη έχει πληγεί σκληρά από τον πόλεμο, με τα 19 από τα 28 εκατομμύρια των κατοίκων της να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και πολλούς πολίτες να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Λιγότερες από τις μισές εγκαταστάσεις υγείας της χώρας λειτουργούν πλέον.

Ο ΠΟΥ ανέφερε σήμερα ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων που καταγραφόταν από την 21η ως την 27η Μαΐου ήταν 2.529, από 3.025 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Κατά το ενημερωτικό δελτίο του Οργανισμού, ο συνολικός αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανέρχεται στα 51.832.

Φωτογραφία: AP Photo/Hani Mohammed

SHARE:

24Media Network