Μακελειό στη Μόσχα: Το ISIS δημοσίευσε φωτογραφία των δραστών – Πώς έγινε η σύλληψή τους

Διαβάζεται σε 3'
Μακελειό στη Μόσχα: Το ISIS δημοσίευσε φωτογραφία των δραστών – Πώς έγινε η σύλληψή τους
Twitter

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των φερόμενων μακελάρηδων της Μόσχας. Τι αναφέρει στο μήνυμά του. Φωτογραφία ντοκουμέντο από το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω μιας ανάρτησης σε ένα από τα δίκτυά της στο Telegram, μια φωτογραφία όπου, όπως υποστηρίζει, απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στη Ρωσία, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 143 άνθρωποι.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του “πολέμου που μαίνεται” μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Μάλιστα, από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό πως οι τέσσερις ένοπλοι που φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα είναι όλοι τους υπήκοοι ξένων χωρών.

Πώς έγινε η σύλληψη των δραστών – Φωτογραφία ντοκουμέντο από το όχημα

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 11 ατόμων που σχετίζονται με αυτή.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), γνωστοποίησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη σύλληψη 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση στο Crocus City Hall.

Ο Ρώσος βουλευτής Alexander Khinshtein είπε ότι οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με ένα λευκό Renault αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει το όχημα στην περιοχή Bryansk, περίπου 340 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, καταφέρνοντας να συλλάβει δύο άτομα καθώς οι άλλοι τράπηκαν σε φυγή.

Περίπου 14 ώρες μετά τις πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων «άμεσα εμπλεκόμενων».

Οι ταυτότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπηκόους από το Τατζικιστάν. Μάλιστα Khinshtein είπε ότι διαβατήρια από τη χώρα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο.

Η παραπάνω φωτογραφία μοιράστηκε από τις ρωσικές αρχές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά της ή εάν το αυτοκίνητο συνδέεται όντως με την επίθεση στη Μόσχα.

Στους 133 οι νεκροί

Ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον μιας αίθουσας συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας χθες, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε σε 133 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή.

“Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall ανήλθε σε 133. Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram.

Νωρίτερα, η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, είχε δώσει έναν απολογισμό 143 νεκρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα