Μακρόν: Έκκληση για σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου

French President Emmanuel Macron waves as he accompanies U2P union leader Alain Griset after their meeting to start negotiations at the Elysee Palace, in Paris, Thursday, Oct.12, 2017. President Macron is launching step two of his campaign to rethink French labor law, this time focusing on unemployment benefits and job training. (AP Photo/Francois Mori)
French President Emmanuel Macron waves as he accompanies U2P union leader Alain Griset after their meeting to start negotiations at the Elysee Palace, in Paris, Thursday, Oct.12, 2017. President Macron is launching step two of his campaign to rethink French labor law, this time focusing on unemployment benefits and job training. (AP Photo/Francois Mori) AP

Εκκληση για σεβασμό στην «εθνική κυριαρχία και τη σταθερότητα» στον Λίβανο, απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε σήμερα με τον Λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Αούν

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι» διευκρίνισε η γαλλική προεδρία στο δελτίο τύπου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε τη σημασία να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, η ανεξαρτησία και η ασφάλεια του Λιβάνου, (ενώ τόνισε) τη στήριξη της Γαλλίας στους πολίτες του Λιβάνου» επισημαίνεται επίσης.

ADVERTISING

Ο πρόεδρος του Λιβάνου είχε νωρίτερα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία «να διευκρινίσει τους λόγους» που εμποδίζουν την επιστροφή στον Λίβανο του πρωθυπουργού Χαρίρι, η παραίτηση του οποίου προκάλεσε σοκ και βύθισε τη χώρα σε μια νέα πολιτική κρίση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε «την έκκλησή του οι πολιτικοί ηγέτες του Λιβάνου να είναι ελεύθεροι στις μετακινήσεις τους».

«Η αναγκαιότητα να διατηρηθεί η συνέχεια των κρατικών θεσμών υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο της πολιτικής αποσύνδεσης από τις συρράξεις που μαίνονται στην περιοχή και ιδίως στη Συρία με στόχο να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα και η σταθερότητα του Λιβάνου» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, «ο πρόεδρος Αούν ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για τη στήριξή του. Δεδομένης της υπάρχουσας συγκυρίας, επισήμανε τη σημασία της επίσκεψής του στο Ριάντ (και συνάντησης) με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας», τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να κάνει δεκτό την Τρίτη τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Σ. Αραβία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Λίβανος: Ανησυχία για ξέσπασμα θρησκευτικής βίας μετά την παραίτηση Χαρίρι

SHARE:

24Media Network