Μακρόν κατά "κίτρινων γιλέκων": Ντροπή στους αυτουργούς των επεισοδίων

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες AP

"Δεν υπάρχει θέση για αυτές τις βιαιοπραγίες στη Δημοκρατία" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Περισσότεροι από 105.000 διαδηλωτές του κινήματος των "κίτρινων γιλέκων" στους δρόμους της Γαλλίας, 130 συλλήψεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη «ντροπή» του για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα, κυρίως στο Παρίσι, καταγγέλλοντας εκείνους που «επιτέθηκαν» εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου και «βιαιοπράγησαν εναντίον άλλων πολιτών».

«Ευχαριστούμε τις δυνάμεις μας επιβολής του νόμου για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους. Ντροπή σε εκείνους που τους επιτέθηκαν. Ντροπή σε εκείνους που βιαιοπράγησαν εναντίον άλλων πολιτών και δημοσιογράφων. Ντροπή σε εκείνους που επιχείρησαν να εκφοβίσουν βουλευτές. Δεν υπάρχει θέση για αυτές τις βιαιοπραγίες στη Δημοκρατία» ήταν το tweet που ανήρτησε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Πριν από την αντίδρασή του Μακρόν, το Ελιζέ και το Ματινιόν δεν είχαν κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

105.000 διαδηλωτές, 130 συλλήψεις

Ο αριθμός των διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας ανέρχεται σε 106.301, εκ των οποίων οι 8.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε από τις αρχές στις 17.00 τοπική ώρα, έναντι 282.710 συνολικά το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, η αστυνομία συνέλαβε κι έθεσε υπό κράτηση 130 ανθρώπους, εκ των οποίων 42 στο Παρίσι.

«Σήμερα, έγιναν πολλές συλλήψεις. Συνολικά 130 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε ολόκληρη τη Γαλλία» επισήμανε ο Γάλλος υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, επεισόδια, Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Πεδίο μάχης" το Παρίσι: Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας-"κίτρινων γιλέκων" - Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες

Κίτρινα γιλέκα: Το νέο "απολιτίκ" κίνημα που απειλεί τον Μακρόν

SHARE: