ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Αστυνομία της Γαλλίας

Παρίσι: Διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. Μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών. Κατηγορείται ότι καταστέλλει τις ελευθερίες και κάνει διακρίσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν για την σημασία του εμβολιασμού και την μετάλλαξη Δέλτα

Ο Μακρόν θα εκφράσει την ανησυχία του για τη μετάλλαξη Δέλτα και θα δώσει έμφαση στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών στην ατζέντα της ομιλίας του. Ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

Κορονοϊός - Γαλλία: Ανησυχία για τη Μετάλλαξη Δέλτα - Διάγγελμα τη Δευτέρα ο Μακρόν

"Συναγερμός" στη Γαλλία για την επιδημιολογική πορεία της χώρας και την επιδείνωση που έχει προκληθεί από την παραλλαγή Δέλτα. Στους γαλλικό λαό θα απευθυνθεί τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τουρίστρια με μάσκα στο Λούβρο

Freedom Pass με έμπνευση από τη Γαλλία: Ο Μακρόν είχε δώσει 300 ευρώ σε όλους τους 18χρονους

Το πακέτο "πολιτιστικής ενίσχυσης" των νέων με τουριστικές προεκτάσεις, φαίνεται πως μας ήρθε ως ιδέα από τη Γαλλία. Το πρόγραμμα Μακρόν, οι αντιδράσεις και οι θέσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Εμμανουέλ Μακρόν και Άγγελα Μέρκελ

Bloomberg: Μέρκελ - Μακρόν τράβηξαν το "αυτί" της Ελλάδας για ταξιδιώτες με Sputnik και Sinopharm

Η Μέρκελ φέρεται να είπε προς τους ηγέτες πως η εξάπλωση των μεταλλάξεων σημαίνει πως η τρίτη "αναμνηστική" δόση θα πρέπεινα έρθει νωρίς στην έναρξη του φθινοπώρου.

Βρετανία: Το γλυπτό της G7 από ηλεκτρικά σκουπίδια περνάει ένα σκληρό μήνυμα

Βρετανία: Το γλυπτό της G7 από ηλεκτρικά σκουπίδια περνάει ένα σκληρό μήνυμα

Ο Τζο Ρας συναρμολόγησε τις μορφές ηγετών της G7 σε επαρχιακή περιοχή της Κορνουάλης, χρησιμοποιώντας πεταμένα εξαρτήματα ηλεκτρικών συσκευών. Το μήνυμα που θέλει να περάσει με αυτή την κίνηση.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν προς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας

Μεσανατολικό: Η Γαλλία κατέθεσε σχέδιο απόφασης που ζητεί κατάπαυση του πυρός

Γαλλία, Αίγυπτος και Ιορδανία ζητούν παρέμβαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Η ΕΕ, χωρίς την Ουγγαρία, ζητεί εκεχειρία.

ΕΕ: Ξεκίνησε η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Ιστορική μέρα για το "αύριο"

ΕΕ: Ξεκίνησε η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Ιστορική μέρα για το "αύριο"

Με σύνθημα "συνεργασία με τους πολίτες για μία πιο ανθεκτική Ευρώπη" πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το μέλλον της ΕΕ. Υπεγράφη κοινή δήλωση από Σασόλι, Κόστα και φον ντερ Λάιεν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν

Μακρόν: "Να βάλουμε κόκκινες γραμμές στη Ρωσία"

Κάλεσμα στις διεθνείς δυνάμεις να βάλουν "κόκκινες γραμμές στη Ρωσία", χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις "ως μέρος του πακέτου", αλλά "όχι επαρκείς". Στο πλευρό του Μπάιντεν για διάλογο με τον Πούτιν.

Στιγμιότυπο από lockdown στο Παρίσι

Γαλλία: Σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα - Κλείνουν τα σχολεία

Από το Σάββατο και για έναν μήνα επεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία τα περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα κλείνουν για 3 εβδομάδες τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν. Ζήτησε επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κορονοϊός - Γαλλία: Απόλυτο ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ - Στα πρόθυρα "διαλογής"

Συνολικά σήμερα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της Γαλλίας 4.974 άνθρωποι, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το απόλυτο ρεκόρ των 4.919 που είχε καταγραφεί στην κορύφωση του δεύτερου κύματος.

Το εξώφυλλο του "Spectator" αυτής της εβδομάδας

The Spectator: Ο πανικός της ΕΕ και ο Μητσοτάκης γυμνόστηθος στο εξώφυλλο

Στο εξώφυλλο του βρετανικού εβδομαδιαίου περιοδικού συμπεριλήφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για τη διαχείριση των εμβολιασμών από την Ε.Ε.