Μαλαισία: Δυο γυναίκες καταδικάστηκαν σε δημόσιο ράβδισμα για ομοφυλική σχέση

Φωτογραφία αρχείου, με μια γυναίκα στην Ινδονησία που τιμωρήθηκε με ράβδισμα, γιατί έδειξε τρυφερότητα στο δρόμο. (AP Photo/Heri Juanda)
Φωτογραφία αρχείου, με μια γυναίκα στην Ινδονησία που τιμωρήθηκε με ράβδισμα, γιατί έδειξε τρυφερότητα στο δρόμο. (AP Photo/Heri Juanda) AP

Σε μια από τις πιο συντηρητικές περιοχές της Μαλαισίας, δυο γυναίκες συνελήφθησαν για απόπειρα σεξ και τιμωρήθηκαν, βάσει του ισλαμικού νόμου.

Έξι ραβδίσματα στην πλάτη ("με ελαφρύ ραβδί από ινδοκάλαμο", όπως ενημέρωσαν οι αρχές) ήταν η τιμωρία δυο γυναικών που αποπειράθηκαν να κάνουν σεξ. Τα χτυπήματα εκτελέστηκαν δημοσίως, από τους φρουρούς των γυναικείων φυλακών στη Sharia.

Ο Ισλαμικός νόμος απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ομόφυλων. Η τιμωρία είναι πολύ συγκεκριμένη (ράβδισμα), για όποιον αποπειράται να παραβιάσει τον κανόνα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τιμωρήθηκε άνθρωπος στη Μαλαισία με αυτόν τον τρόπο, με εκπρόσωπο της Ένωσης Μουσουλμάνων Δικηγόρων να εξηγεί ότι "δεν ήταν βίαια τα χτυπήματα, καθώς δεν είχαν ως στόχο το βασανισμό ή τον τραυματισμό, αλλά να εκπαιδεύσουν τις γυναίκες, ώστε να μετανοήσουν". Όσο για το δημόσιο της τιμωρίας, είπε πως "με αυτόν τον τρόπο χρησιμεύει ως μάθημα για την κοινωνία".

Οι δυο γυναίκες, ηλικίας 22 και 32 χρόνων είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο, σε αυτοκίνητο, κοντά στην πλατεία της Terengganu, περιοχής εκ των πιο συντηρητικών. Τον περασμένο μήνα δήλωσαν ένοχες στην κατηγορία απόπειρας να κάνουν σεξ και καταδικάστηκαν σε έξι χτυπήματα με ραβδί. Περί τα 100 άτομα παρακολούθησαν την εκτέλεση της ποινής. Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για "φρικτή μέρα".

SHARE: