Μάλτα: Διάσωση 61 μεταναστών από φουσκωτό στη Μεσόγειο

Μετανάστες σε φουσκωτό
Μετανάστες σε φουσκωτό AP

"Θα τους στείλουν πάλι στην Ιταλία;", αναρωτιέται σε επικριτική ανάρτησή του ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι.

Η Μάλτα διέσωσε μια ομάδα 61 προσφύγων και μεταναστών, που επέβαινε σε ένα φουσκωτό, το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πλέοντας στη Μεσόγειο, γνωστοποίησε το Σάββατο το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

«Το φουσκωτό σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, καθώς η μηχανή δεν λειτουργούσε. Η βάρκα φαίνεται επίσης ότι είχε αρχίσει να χάνει αέρα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα, προσθέτοντας ότι ένας από τους πρόσφυγες περισυνελέγη έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε ώρες αφότου ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του φουσκωτού, που έπλεε βόρεια στη Μεσόγειο.

«Αποκλειστικές εικόνες από μια λέμβο με 70 μετανάστες, μια βάρκα με πανίσχυρη μηχανή στη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας. Άραγε θα παρέμβει κανείς ή θα τους στείλουν για μία ακόμη φορά προς την Ιταλία;» έγραφε ο Σαλβίνι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο "συμβιβασμού" για τους μετανάστες

Το Aquarius θα αποβιβάσει στην Μάλτα 141 μετανάστες και θα ξαναφύγει με σημαία Γερμανίας

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 1.500 νεκροί πρόσφυγες στη Μεσόγειο σε 7 μήνες

SHARE: