Μάλτα: Παραίτηση κυβερνητικού που "ακουμπά" το φόνο της Ντάφνι Καρουάνα

Η Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια το 2016
Η Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια το 2016 AP

Βασικό στέλεχος της μαλτέζικης κυβέρνησης υποχρεώθηκε σε παραίτηση αφού προέκυψε σχέση με ύποπτο για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα.

Το παζλ της δολοφονίας της Ντάφνι Καρουάνα το 2017 απέχει πολύ από τα να συμπληρωθεί, ωστόσο κάποια από τα κομμάτια του μπαίνουν σε σειρά.

Την Τρίτη παραιτήθηκε ο επικεφαλής του προσωπικού της κυβέρνησης της Μάλτας, Κιθ Σκέμπρι αφού τις τελευταίες ημέρες είχε υποστεί πιέσεις να εγκαταλείψει τη θέση του υπό τη σοβαρή υποψία ότι έχει οικονομικούς δεσμούς με τον επιχειρηματία Γιόργκεν Φένες.

Ο εν λόγω κρατείται από την προηγούμενη εβδομάδα ως άτομο για το οποίο "η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου ενδιαφέρεται ιδιαίτερα".

Από την πλευρά του ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται να άνοιξε το στόμα του για να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση, ο Μέλβιν Τέουμα, έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της χώρας και πλέον είναι ελεύθερος.

Η Καρουάνα δολοφονήθηκε το 2017 όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητό της. Είχε αποκαλύψει σωρεία υποθέσεων διαφθοράς που "ακουμπούσαν" υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

SHARE: