Μάρτιν Σκρέλι: H άνοδος και η πτώση του πιο μισητού ανθρώπου στον κόσμο

Μάρτιν Σκρέλι: H άνοδος και η πτώση του πιο μισητού ανθρώπου στον κόσμο

Η περιουσία αξίας 45 εκατ. δολαρίων και η παρακμή του

Ο Μάρτιν Σκρέλι, πρώην CEO φαρμακευτικής εταιρείας, κρίθηκε ένοχος την περασμένη Παρασκευή για τρεις από τις οκτώ κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί μεταξύ των οποίων καταδίκες για χρηματιστηριακή απάτη, συνωμοσία και διαπλοκή με σκοπό την απάτη, Ωστόσο ο ίδιος δεν «τραβά τα βλέμματα» για πρώτη φορά.

Ο ίδιος έγινε ιδιαίτερα γνωστός και χαρακτηρίστηκε ως ο «πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο» όταν αποκαλύφθηκε ότι αύξησε την τιμή ενός φαρμάκου για το AIDS κατά 5.000% το 2015.

Η πράξη του προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας, μεταξύ άλλων και των τότε υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Παρακάτω ακολουθεί η ζωή του Μάρτιν Σκρέλι, αλλά και πώς έφτασε να είναι η ζωή του σήμερα:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

 

Γεννήθηκε το 1983 στο Νοσοκομείο Coney Island και οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Αλβανία και τη Νότια Κορέα. Η πρώτη επαφή με το χώρο του Χρηματιστηρίου έγινε όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί τη δεκαετία του 1990, ενώ κατέληξε να αγοράζει τις πρώτες του μετοχές στην εταιρεία υπολογιστών Compaq, σε ηλικία 12 ετών.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

 

O Σκρέλι συνέχισε να αγοράζει μετοχές ως έφηβος, συγκεντρώνοντας μετοχές της Amazon όταν η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 1997. Ενώ άλλα παιδιά της ηλικίας του ενδιαφέρονταν για τους παίκτες της ομάδας Yankees, εκείνος «ήξερε τα πάντα για όλες τις δημόσιες εταιρείες», όπως έχει ο ίδιος δηλώσει στο παρελθόν.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

 

O Σκρέλι έχει δηλώσει επίσης ότι οφείλει την επιτυχία του στο κολέγιο Hunter College High School στο οποίο φοιτούσε, αν και το εγκατέλειψε λίγο πριν αποφοιτήσει. Μάλιστα, από ευγνωμοσύνη, το 2015 ο ίδιος έκανε δωρεά ύψους ενός εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα