Ματαρέλα: "Με την εισβολή στην Ουκρανία, σκέφτηκα το "Bella Ciao"

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα
Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα AP

Τους στίχους του ιταλικού αντάρτικου τραγουδιού "Bella Ciao" σκέφτηκε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, όταν οι ρωσικές δυνάμεις έμπαιναν στα ουκρανικά εδάφη την 24η Φεβρουαρίου.

Στην πολυτιμότητα της ιστορικής μνήμης, αλλά και στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρθηκε για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας από τον ναζισμό και τον φασισμό ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μιλώντας στην Acerra, ο Πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας ανέφερε πως στο άκουσμα της ρωσικής εισβολής αισθάνθηκε ανησυχία, θλίψη και αγανάκτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σκεπτόμενος τους Ουκρανούς που ξύπνησαν το πρωινό της 24ης Φεβρουαρίου από τις βόμβες, του ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του ιταλικού αντάρτικου τραγουδιού "Bella Ciao", "Σήμερα το πρωί ξύπνησα και βρήκα τον εισβολέα".

ADVERTISING

"Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου μάθαμε όλοι την είδηση ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εισβάλει στην Ουκρανία. Όπως όλοι, εκείνη την ημέρα, ένιωσα μια βαριά αίσθηση ανησυχίας, θλίψης, αγανάκτησης. Αυτά τα συναισθήματα αμέσως εντάχθηκαν στη σκέψη των Ουκρανών που ξύπνησαν από τις βόμβες. Και μου ήρθαν στο μυαλό αυτές οι λέξεις: 'Σήμερα το πρωί ξύπνησα και βρήκα τον εισβολέα'. Όλοι ξέρουμε από πού προέρχονται αυτές οι λέξεις. Είναι η πρώτη φράση του τραγουδιού Bella Ciao", δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Το πισωγύρισμα αυτό της Ιστορίας αποτελεί κίνδυνο για όλους, όχι μόνο για τους Ουκρανούς. Αισθανόμαστε όλοι την ανάγκη να σταματήσουμε αμέσως, με αποφασιστικότητα, αυτή την πολεμική εξέλιξη, πριν διαταράξει, ακόμη περισσότερο, τη διεθνή συνύπαρξη, πριν επεκταθεί με τραγικό τρόπο. Αυτός είναι ο δρόμος προς την ειρήνη, για να την αποκαταστήσουμε, για να μπορέσει να επιστρέψει στο να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής ζωής. Γι' αυτό λέμε με πεποίθηση: ζήτω η ελευθερία, παντού. Ειδικά εκεί που απειλείται ή καταπατείται".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία

24Media Network