'Μαθητευόμενος δικτάτορας' ο Τραμπ: Απείλησε ότι θα φυλακίσει την Κλίντον

'Μαθητευόμενος δικτάτορας' ο Τραμπ: Απείλησε ότι θα φυλακίσει την Κλίντον

Έντονες αντιδράσεις από το στρατόπεδο τόσο των Δημοκρατικών, όσο και των Ρεπουμπλικανών για τις πρωτοφανείς δηλώσεις Τραμπ

Ομοβροντία αντιδράσεων ακολούθησε τις απειλές που εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσηκώνοντας από το εγχειρίδιο του μαθητευόμενου δικτάτορα, ότι θα βάλει την Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή, εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τηλεμαχίας ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους μετά το μαύρο Σαββατοκύριακο για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κυρίως για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της ηχογράφησης των χυδαίων δηλώσεων του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ απάντησε σε μία παρατήρηση της Κλίντον ως εξής: «Διότι θα ήσασταν στη φυλακή».

Η δήλωση που έκοψε την ανάσα στην αίθουσα του debate έγινε σε ένα σημείο αφιερωμένο στα ιδιωτικά email της υποψήφιας των Δημοκρατικών κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών, θέμα που προσπαθεί εδώ και μήνες να εκμεταλλευθεί το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ορίσει ειδικό εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας κατά της αντιπάλου του.

«Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα», είπε.

«Είναι πραγματικά καλό που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων στης χώρα μας. Και εδώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για φυλακή σε μία υπόθεση στην οποία η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θεώρησε ότι πρέπει να δώσει συνέχεια, απάντησε η Κλίντον.

Αυτή η απειλή για τη φυλάκιση ενός πολιτικού αντιπάλου σε περίπτωση εκλογικής νίκης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων του δημοκρατικού , αλλά και του ρεπουμπλικανικού, στρατοπέδου.

«Οι υποψήφιοι νικητές δεν απειλούν να ρίξουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους Αρι Φλέισερ στο Twitter. Ενας πρόεδρος δεν απειλεί με δικαστική δίωξη έναν πολίτη, εδώ ο Τραμπ βρίσκεται εν αδίκω».

«Ποιος θα δεχόταν να είναι υπουργός Δικαιοσύνης ενός προέδρου που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλεί διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων;», αναρωτήθηκε ο Ντέιβιντ Φραμ, ένας από τους λογογράφους του Τζορτζ Μπους.

Από το στρατόπεδο Δημοκρατικών, ο Ερικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο/ακατάλληλο» τον Τραμπ.

Στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν έγραψε: «ας είμαστε ξεκάθαροι, ένας υποψήφιος για την προεδρία μόλις υποσχέθηκε να βάλει στη φυλακή τον αντίπαλό του εάν νικήσει. Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όταν οι πολύ πλούσιοι καταλήγουν να μην πληρώνουν φόρο εισοδήματος

Debate Κλίντον - Τραμπ με επίκεντρο σεξιστικά σχόλια και e-mails

Νέο ηχητικό 'καίει' τον Τραμπ: Είναι ok να λες την κόρη μου 'κωλ...α'

SHARE:

24Media Network