Μαθήτρια χάνει τη μνήμη της κάθε δύο ώρες- “Δεν θα θυμάμαι αυτή τη συνέντευξη σε λίγο”

Μαθήτρια χάνει τη μνήμη της κάθε δύο ώρες- “Δεν θα θυμάμαι αυτή τη συνέντευξη σε λίγο”

"Δεν μπορώ να δημιουργήσω αναμνήσεις και είμαι πολύ φοβισμένη. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν τις ταινίες. Δεν θα θυμάμαι αυτή τη συνέντευξη σε λίγο".

Μία έφηβη από το Ιλινόις των ΗΠΑ, η Riley Horner, έπειτα από ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι της, ξυπνάει κάθε μέρα και νομίζει πως είναι 11 Ιουνίου. Μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά και χάνει τη μνήμη της κάθε δύο ώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θυμάται τι έκανε ή με ποιον μίλησε ακόμα και την ίδια μέρα.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου όταν η Riley δέχτηκε δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από συμμαθητή της κατά τη διάρκεια χορού. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διέγνωσαν μόνο διάσειση και την έστειλαν σπίτι της. Ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Πέραν της απώλειας μνήμης η έφηβη παθαίνει δεκάδες επιληπτικές κρίσεις καθημερινά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σε συνέντευξη της στο WQAD η ίδια περιέγραψε την κατάστασή της ως εξής: “Δεν μπορώ να δημιουργήσω αναμνήσεις και είμαι πολύ φοβισμένη. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν τις ταινίες. Δεν θα θυμάμαι αυτή τη συνέντευξη σε λίγο”.

“Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου και όταν το κοιτάω και συνειδητοποιώ πως είναι Σεπτέμβρης παθαίνω σύγχυση και δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα από το παρελθόν”.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, οι γιατροί τους είχαν πει στην αρχή ότι η μνήμη της θα βελτιωνόταν μέρα με τη μέρα, ωστόσο έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες και δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Τώρα τους προετοιμάζουν λέγοντας ότι μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, γεγονός που η μητέρα της δεν μπορεί να αποδεχτεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα