Μαύρο Φεγγάρι και ηλιακή έκλειψη: LIVE ΕΙΚΟΝΑ από το εντυπωσιακό φαινόμενο

Μερική ηλιακή έκλειψη
Μερική ηλιακή έκλειψη AP

Παρακολουθείστε live την μερική έκλειψη ηλίου που είναι σε εξέλιξη στο νότιο ημισφαίριο. Τι είναι το "Μαύρο Φεγγάρι" που την δημιουργεί.

Η πρώτη έκλειψη του 2022 πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο νότιο ημισφαίριο της Γης. Πρόκειται για μερική ηλιακή έκλειψη, η οποία δημιουργείται από το σπάνιο Μαύρο Φεγγάρι.  Σύμφωνα με τη NASA, θα καλυφθεί περίπου το 64% του δίσκου του ήλιου.

Είναι ορατή στη Χιλή, στην Αργεντινή, στο μεγαλύτερο μέρος της Ουρουγουάης, στη δυτική Παραγουάη, στη νοτιοδυτική Βολιβία, στο νοτιοανατολικό Περού και λίγο στη νοτιοδυτική Βραζιλία, αναφέρει η NASA. Μπορείτε επίσης να την δείτε αν βρίσκεστε στη βορειοδυτική ακτή της Ανταρκτικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής ή κάπου στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και Νότιο Ωκεανό.

ADVERTISING

Σε περίπτωση που δεν είστε σε κάποιο από τα προαναφερόμενα μέρη, υπάρχει η ακόλουθη λύση:

Τι είναι το Μαύρο Φεγγάρι

Αν και δεν είναι επίσημος αστρονομικός όρος, το Timeanddate.com περιγράφει δύο καταστάσεις στις οποίες πολλοί θεωρούν ότι έχουμε την σπάνια νέα σελήνη. (Μια νέα σελήνη συμβαίνει όταν το φεγγάρι είναι πλήρως στη σκιά από την προοπτική της Γης και είναι η μόνη ευθυγράμμιση κατά την οποία μπορούν να συμβούν ηλιακές εκλείψεις, αν και σπάνια).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, στην πρώτη περίπτωση είναι η δεύτερη νέα σελήνη σε έναν μόνο ημερολογιακό μήνα ενώ στη δεύτερη πρόκειται για την τρίτη νέα σελήνη σε μια εποχή τεσσάρων νέων φεγγαριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network