Μαζικές συλλήψεις μελών του HDP στην Κωνσταντινούπολη, πολύ βαρύ το κατηγορητήριο

Αστυνομικές αρχές Τουρκία
Αστυνομικές αρχές Τουρκία AP

Παλιά του τέχνη κόσκινο του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνεχίζει με αμείωτη ένταση τους διωγμούς εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων του.

Την ίδια ώρα που ο τουρκικός στρατός βρίσκεται επί συριακού εδάφους βάζοντας σε εφαρμογή τα πολεμικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας οι πολιτικές διώξεις συνεχίζονται.

Οπως μετέδωσαν ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ την Τρίτη, εννιά μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP συνελήφθησαν τη Δευτέρα γιατί το Σαββατοκύριακο συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση στην περιοχή Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

ADVERTISING

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά δεν άφησαν καν τους εκπροσώπους του HDP να κάνουν τη δήλωση που είχαν προγραμματίσει προς τον Τύπο.

Οι δε κατηγορίες που βαραίνουν τους εννιά είναι ιδιαίτερα βαριές. Κατηγορούνται για διάδοση προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης και παραβίαση του νόμου για τις διαδηλώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνθημα "όχι στον πόλεμο, άμεσα η ειρήνη" μπορεί να θεωρηθεί υποστηρικτικό της δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης. Δυστοπία πραγματικά.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρομερό tweet Καντέρ: "Η ελευθερία έρχεται με κόστος"

ΗΠΑ-Τουρκία: Οι πυρηνικές βόμβες του Ιντσιρλίκ και οι κυρώσεις "χάδι" για τη Συρία

24Media Network