Με αεροπορικές επιδρομές απαντά η Αίγυπτος στη σφαγή των Χριστιανών Κοπτών

Με αεροπορικές επιδρομές απαντά η Αίγυπτος στη σφαγή των Χριστιανών Κοπτών

Αιγυπτιακά πολεμικά αεροσκάφη επέδραμαν κατά στόχων στην πόλη Ντέρνα, μετά την επίθεση μασκοφόρων ενόπλων κατά λεωφορείων που μετέφεραν κόπτες προσκυνητές

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων την πόλη Ντέρνα της Λιβύης σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγες ημέρες αφού αιγυπτιακά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα ισλαμιστών υπεύθυνων, σύμφωνα με το Κάιρο, για την επίθεση κατά των αιγύπτιων χριστιανών την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, αιγυπτιακά πολεμικά αεροσκάφη επέδραμαν κατά στόχων στην πόλη Ντέρνα, μετά την επίθεση μασκοφόρων ενόπλων κατά λεωφορείων που μετέφεραν κόπτες προσκυνητές που κατευθύνονταν προς μοναστήρι στην επαρχία Μίνια στην νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 29 και τραυματίζοντας 24 ανθρώπους.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής, την τρίτη επίθεση των τελευταίων εβδομάδων κατά της κοινότητας των κοπτών της Αιγύπτου. Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών τον περασμένο μήνα. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Amr Nabil)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πού εκπαιδεύτηκαν οι σφαγείς των Κοπτών της Αιγύπτου

Επίθεση στους Κόπτες της Αιγύπτου: O Isis ανέλαβε την ευθύνη

Σφαγή Χριστιανών στην Αίγυπτο: Στους 28 οι νεκροί. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά

Σφαγή στην Αίγυπτο. Ένοπλοι σκότωσαν Χριστιανούς Κόπτες

SHARE:

24Media Network