Με διαδήλωση "απάντησε" ο κόσμος στο Μάντσεστερ στο συνέδριο των Συντηρητικών

Από το συνέδριο των Συντηρητικών
Από το συνέδριο των Συντηρητικών AP

Με τους Συντηρητικούς να διοργανώνουν την Κυριακή το συνέδριό τους στο Μάντσεστερ, ο κόσμος της πόλης θώρησε ότι έπρεπε να "απαντήσει" με μαζική πορεία.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους του Μάντσεστερ για να διαμαρτυρηθούν για τη λιτότητα και την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit, την ώρα που οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βρίσκονται στην πόλη της βόρειας Αγγλίας για το συνέδριο του κόμματός τους.

Μια ομάδα διαδηλωτών ύψωσε στον ουρανό του Μάντσεστερ ένα μπαλόνι ύψους 6 μέτρων που αναπαριστά τον Μπόρις Τζόνσον ως ένα κλαψιάρικο μωρό, ενώ δεν του λείπει και η διάσημη ξανθιά κόμη του.

ADVERTISING

Στην πορεία, που οργάνωσαν συνδικαλιστικές ενώσεις και αριστερές οργανώσεις, οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό, σφύριζαν με σφυρίχτρες και έπαιζαν ντραμς για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές στο σύστημα υγείας.

Μια δεύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά της προγραμματισμένης αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την άκαμπτη πολιτική της κυβέρνησης στη διαμάχη για το Brexit με το κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Manchester Evening News, ο αριθμός των διαδηλωτών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τζόνσον επιμένει: Δεν θα παραιτηθώ

24Media Network