Με φυλάκιση τιμωρήθηκαν 10 άνδρες για την επίθεση στη Μαλάλα Γιουσαφζάι

default image

Η πακιστανική δικαιοσύνη αποφάσισε την ποινή που θα επιβληθεί στους υπευθύνους για την επίθεση στη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα

Το δικαστήριο του Πακιστάν ανακοίνωση τη ποινή των υπευθύνων για τον πυροβολισμό στο κεφάλι, το 2012, της Μαλάλα Γιουσαφζάι. Οι ένοχοι και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) τιμωρήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση κατά της 15χρονης, τότε, Μαλάλα με ισόβια φυλάκιση.

Η Γιουσαφζάι μπήκε στο στόχαστρο της τρομοκρατικής οργάνωσης λόγω της αριβιστικής της δράσης για την μόρφωση των κοριτσιών στο Πακιστάν.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2012 κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο σχολικό λεωφορείο, που μετέφερε τους μαθητές στη Μινγκόρα και την πυροβόλησαν στο κεφάλι. Μετά την επίθεση η τρομοκρατική οργάνωση έλαβε την ευθύνη, με αποτέλεσμα οι πακιστανικές αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Η Μαλάλα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Βρετανία όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά εγχειρήσεων προκειμένου να αποκατασταθεί ένα σημαντικό τμήμα του προσώπου της.

Η ίδια άρχισε να απασχολεί τη κοινή γνώμη σε ηλικία 11 ετών, όταν το BBC δημοσίευσε το ημερολόγιό της όπου καταγράφονταν πως ήταν η ζωή ενός κοριτσιού κάτω από τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Το 2014 της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της στο δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ο πακιστανικός στρατός είχε ανακοινώσει τη σύλληψη δέκα υπόπτων, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν μεταφερθεί σε τοπικό δικαστήριο που εκδικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ωστόσο, τότε είχε γίνει γνωστό πως ο άνδρας που είχε πυροβολήσει εξ επαφής την έφηβη, είχε καταφύγει στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Αφγανιστάν, όπως πολλά στελέχη των πακιστανών Ταλιμπάν του μουλά Φαζλουλάχ.

Ενώ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός δήλωσε μετά την απόφαση “Αυτοί οι δέκα δράστες που ενεπλάκησαν στην επίθεση εναντίον της Μαλάλα Γιουσαφζάι καταδικάστηκαν σε ισόβια”.

(Πηγή: Mashable)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα