Μεγάλες πλημμύρες σαρώνουν την Γένοβα

Μεγάλες πλημμύρες σαρώνουν την Γένοβα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλά σπίτια. Βατραχάνθρωποι απεγκλώβισαν οδηγούς από τα οχήματά τους. Δύο παραπόταμοι έχουν υπερχειλίσει (Vid)

Η πόλη της Γένοβας και η ευρύτερη περιφέρεια της Λιγουρίας, στην βορειοδυτική Ιταλία, πλημμύρισαν εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από χθες αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δυο άνθρωποι αγνοούνται στο χωριό Μοντότζιο, ενώ σε μεγάλο μέρος της πόλης της Γένοβας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει πλημμυρίσει και η περιοχή γύρω από το στάδιο της πόλης, «Λουίτζι Φερράρις».

Δυο παραπόταμοι, ο Μπισάνιο και ο Ρίο Φερετζιάνο, υπερχείλισαν και το μένος των υδάτων παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα. Εδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι κινητοποιήθηκαν άμεσα και βοήθησαν οδηγούς και επιβάτες να απεγκλωβιστούν από τα Ι.Χ. στα οποία επέβαιναν.

Η πολιτική προστασία, έχει ζητήσει από τους κατοίκους των περιοχών όπου η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα να μην βγουν από τις πολυκατοικίες και να σπεύσουν να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των κτηρίων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network