Μεγάλη απεργία στη Νότια Αφρική

default image

Μια από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία της χώρας είναι σε εξέλιξη στη Νότιο Αφρική με τη συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Σε πορεία ευθείας σύγκρουσης βρίσκονται κυβέρνηση και εργαζόμενοι, τις τελευταίες ημέρες, στη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος Τάμπο Μπέκι έκανε λόγο για εκφοβισμό από πλευράς απεργών και ζήτησε να σταματήσει άμεσα. Από την πλευρά τους τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν ότι θα υπάρξει πλήρης κατάρρευση του δημόσιου τομέα καθώς ήδη τα περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία παραμένουν κλειστά εδώ και 13 ημέρες. Την κατάσταση δυναμιτίζει το γεγονός ότι σε περίπου 600 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας έχουν ήδη σταλεί οι απολύσεις τους.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και της κυβέρνησης βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι εργαζόμενοι ζητούσαν αυξήσεις τουλάχιστον 10% στους μισθούς και η κυβέρνηση προσφέρει μόνο 7,25%. Σε αυτό το κλίμα, τα συνδικάτα ζήτησαν να αναδειχθεί η Τετάρτη σε ημέρα αλληλεγγύης, ζητώντας από όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό τους απεργώντας και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια εργαζόμενους που θα απεργήσουν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα