Μεγάλη φωτιά στην Τοσκάνη

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Ο δήμαρχος του Κάλτσι, Μ. Τζιμέντι, δήλωσε ότι θεωρεί πως πρόκειται για έργο εμπρηστών που εκμεταλλεύθηκαν τη σφοδρότητα των ανέμων.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το βράδυ της Δευτέρας έξω από την Πίζα, στην Τοσκάνη της βόρειας Ιταλίας. Οι αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ, στη δασική περιοχή του Μόντε Σέρα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα, απειλώντας τις περιοχές Κάλτσι, Μοντεμάνιο και Σαν Λορέντσο ε λα Τόρε.

Ο δήμαρχος του Κάλτσι, Μ. Τζιμέντι, δήλωσε ότι θεωρεί πως πρόκειται για έργο εμπρηστών που εκμεταλλεύθηκαν τη σφοδρότητα των ανέμων. Λόγω του ανέμου, δεν έχουν μπορέσει να πετάξουν μέχρι τώρα τα ελικόπτερα. Ο πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός και στην πόλη της Πίζα.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά. Το σημαντικότερο τώρα είναι να σωθεί το χωριό», δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Πίζας, Ούγκο Ντ' Άννα, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά αυτή προκλήθηκε, όπως είπε, «σχεδόν βέβαια εκ προθέσεως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE: