Μεγάλη Βρετανία: Φιάσκο με ιατρικό εξοπλισμό που στάλθηκε από την Τουρκία

Μεγάλη Βρετανία: Φιάσκο με ιατρικό εξοπλισμό που στάλθηκε από την Τουρκία
Νοσοκόμα στη Μεγάλη Βρετανία AP

Εντελώς ακατάλληλες οι ιατρικές μπλούζες που προμηθεύτηκε η Μεγάλη Βρετανία από την Τουρκία εν μέσω πανδημίας. Ζητούν τα λεφτά τους πίσω.

Σε απίστευτο φιάσκο εξελίχθηκε η αποστολή χιλιάδων ιατρικών στολών από την Τουρκία στη Μεγάλη Βρετανία όπως μεταδίδουν την Πέμπτη τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η εν λόγω αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα είχε πολυδιαφημιστεί καθώς από επίσημα χείλη λεγόταν ότι θα έδινε την απάντηση στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο βρετανικό ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

Οι 400.000 στολές που στάλθηκαν από Τουρκία όμως κρίθηκαν παντελώς ακατάλληλες, δεν ικανοποιούν κανένα ποιοτικό στάνταρντ και κρατήθηκαν σε ειδική εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι οι περισσότεροι γιατροί του ΝHS πηγαίνουν στα νοσοκομεία με δικό τους εξοπλισμό που προέρχεται είτε από δικά τους έξοδα είτε από δωρεές ιδιωτών.

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω χωρίς μέχρι τώρα να είναι απολύτως σίγουρο το το θα γίνει σχετικά μ’ αυτό.

Η παραγγελία που έφτασε επίσης ήταν λειψή καθώς έγινε γνωστό ότι στο αεροπλάνο “μπήκε” το 1/10 των στολών που είχαν αρχικά παραγγελθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα