Μέι: Αλλαγές στη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών

Britain's Prime Minister Theresa May makes a speech at the Royal United Services Institute for Defence and Security Studies in central London  while on the General Election campaign trail. Monday June 5, 2017. The British electorate will vote in a general election on Thursday. (Andrew Matthews/PA via AP)
Britain's Prime Minister Theresa May makes a speech at the Royal United Services Institute for Defence and Security Studies in central London while on the General Election campaign trail. Monday June 5, 2017. The British electorate will vote in a general election on Thursday. (Andrew Matthews/PA via AP) AP

Η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τους εξτρεμιστές, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μετά το χτύπημα στο Λονδίνο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να εξετάσει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν αυτό χρειάζεται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Η επικεφαλής των Συντηρητικών σημείωσε πως η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις κινήσεις φερόμενων ως εξτρεμιστών ακόμη και εάν δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τους ασκεί ποινικές διώξεις.

Η Μέι έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κι ενώ απομένουν πλέον δύο εικοσιτετράωρα ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Αυξάνουν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία οι Τόρις

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη καταδεικνύει ότι οι Τόρις οδεύουν να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρεία Opinium, καταδεικνύει ότι το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι του Εργατικού Κόμματος διευρύνθηκε στις επτά εκατοστιαίες μονάδες, δηλαδή κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε στο σύνολό της μετά την επίθεση στο Λονδίνο που διέπραξαν τζιχαντιστές την 3η Ιουνίου (4η-6η Ιουνίου). Φέρει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν το 43% της πρόθεσης ψήφου και τους Εργατικούς να χάνουν μία μονάδα και να συγκεντρώνουν 36%.

Η Opinium έδινε στους Τόρις προβάδισμα 19 μονάδων όταν άρχισε η προεκλογική εκστρατεία.

(Φωτό: Andrew Matthews/PA via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Δημοσκοπήσεις
SHARE: