Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι επί 17 ώρες

Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι επί 17 ώρες
Greece's left-wing opposition leader Alexis Tsipras, left, is welcomed by French far-left leader Jean-Luc Melenchon in Paris, Monday, Feb. 3, 2014. Tsipras and Melenchon met to discuss Tsipras' candidacy to be president of the European commission. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Ο υποψήφιος της γαλλικής αριστεράς έφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως παράδειγμα, προκειμένου να απαντήσει αν θα μπορούσε να πείσει τους Ευρωπαίους για τις θέσεις του. "Δεν θα καθόμουν ποτέ κλεισμένος με ανθρώπους που με προσβάλουν" είπε

Καλεσμένος της γαλλικής Le Parisien, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Ζαν Λουκ Μελανσόν απάντησε σε ερωτήματα αναγνωστών, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Εκεί, κλήθηκε να απαντήσει για τον τρόπο που θα μπορούσε να πείσει για την πολιτική του τους Ευρωπαίους εταίρους για ένα πρόγραμμα που για πολλούς είναι ιδιαίτερα ριζοσπαστικό και προκαλεί ανησυχία. Ο υποψήφιος απάντησε πως δεν συζητά με εχθρούς, ούτε βέβαια και με φίλους, αλλά με εταίρους και με αυτή την προσέγγιση θα προχωρήσει σε περίπτωση εκλογής του. Και μπορεί να τόνισε πως οι Γερμανοί αναμένεται να σοκαριστούν στο άκουσμα ενός Γάλλου να τους λέει και μια φορά όχι, ωστόσο τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι σαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε από το 01.55 και έπειτα:

“Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας. Δεν κλείνομαι επί 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλει! Εκπροσωπώ τη Γαλλία” σημείωσε θέλοντας να πείσει πως διαθέτει προτάσεις για την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να μην βρεθεί κοινός τόπος. Όπως είπε, μπορεί να τον κατηγορούν πως επιδιώκει τη διάλυση της ΕΕ, όμως δεν είναι δικό του φταίξιμο που αποχώρησε η Ευρώπη ή που επιθυμεί να αποχωρήσει η Εσθονία. “Έχουμε ανάγκη την Ευρώπη και μπορώ να σας πω η ενοποίηση ανήκει στο επίκεντρο της αριστεράς εδώ και έναν αιώνα, ενάντια στον πόλεμο” σημείωσε τονίζοντας πως το μόνο πλάνο της Ευρώπης σήμερα είναι η Ευρώπη της άμυνας, δηλαδή η Ευρώπη του πολέμου.

Η αποστροφή του Γάλλου πολιτικού μοιάζει με “πληρωμένη απάντηση” στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος πριν από κάποιες ημέρες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τη γαλλική αριστερά να προσεγγίσει τους σοσιαλιστές, προκειμένου να υπάρξει κοινή κάθοδος στις προεδρικές εκλογές με υπό τον Μπενουά Αμόν, υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Thibault Camus

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα