Μέριλιν Μονρόε: Άγαλμά της προκαλεί αντιδράσεις – “Θα τρομάζει τα παιδιά”

Μέριλιν Μονρόε: Άγαλμά της προκαλεί αντιδράσεις  – “Θα τρομάζει τα παιδιά”
Φωτογραφία του αγάλματος της Μέριλιν Μονρόε 2018/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Ένα άγαλμα της Μ. Μονρόε επιστρέφει στο Παλμ Σπρινγκς για να "κρυφτεί" από τις αντιδράσεις του κόσμου. Η σωρεία αρνητικών κριτικών για την "υπερβολικά σεξουαλική" εικόνα του αγάλματος.

Το 2012, ένα άγαλμα από ατσάλι και αλουμίνιο είχε αποκαλυφθεί στην πόλη του Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, με σκοπό να τιμήσει την μορφή της Μέριλιν Μονρόε, με άμεση αναφορά στην εμφάνιση της στην ταινία ‘Επτά Χρόνια Φαγούρα’. Από το 2014, το άγαλμα “ταξίδεψε” στο Σικάγο και τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πολιτείας, ώστε να γίνει αξιοθέατο. Όμως, η πληθωρική μορφή του, σε συνδυασμό με τα πλούσια κάλλη της σταρ, όπως αποτυπώθηκαν με πλήρη λεπτομέρεια πάνω και κάτω από το λεπτό φόρεμα της, έδινε μια έντονα “σεξουαλική” διάσταση στο μνημείο. Άνδρες επισκέπτες φωτογραφίζονταν μπροστά του, παραθέτωντας “πονηρά” υπονοούμενα.

Σήμερα, το άγαλμα πρόκειται να επιστρέψει στην Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα, στην είσοδο του μουσείου τεχνών του Παλμ Σπρινγκς, την όποια θα κοσμεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Όμως κι εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.

Μπροστά στην εικόνα των επισκεπτών που φωτογραφίζονται κάτω από την φούστα της Μέρλιν , ο Αφτάμπ Ντάντα, διευθυντής γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων της πόλης που μεσολάβησε για την επιστροφή του αγάλματος, δήλωσε “μας αρέσει που υπάρχει, γιατί κάνει τον κόσμο πολύ χαρούμενο”.

Ο Ντάντα θεωρεί πως πρόκειται για ένα σπάνιας αξίας κειμήλιο, έναν “μαγνήτη” για την εισροή τουριστών στην πόλη. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Λούις Γκράτσος, διευθυντής του μουσείο τεχνών της πόλης, αλλά με έναν προβληματισμό: Το άγαλμα τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο, που η πίσω όψη του βλέπει την είσοδο του μουσείου. Είναι σαν μια γιγαντιαία εκδοχή της Μονρόε να δείχνει τον πισινό της προς τους επισκέπτες του μουσείου.

“Φανταστείτε τα παιδιά που θα βγαίνουν από το μουσείο και το τελευταίο πράγμα που θα θυμούνται να είναι ο γιγαντίαίος πισινός της Μέριλιν” δήλωσε ο Γκράτσος σε τοπικά μέσα.

Αξίζει να τονίσουμε πως η χειρονομία της επίδειξης του πισινού δημοσίως εντός της πολιτείας της Καλιφόρνια, θεωρείται πλημέλλημα και μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρή σύσταση από την αστυνομία. Η Μέριλιν σίγουρα θα γελούσε με αυτή την κατάσταση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα