Μέρκελ: Απαράδεκτες οι βίαιες διαδηλώσεις για τη G20

Russian President Vladimir Putin, left, talks with German Chancellor Angela Merkel prior to the first working session on the first day of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Markus Schreiber)
Russian President Vladimir Putin, left, talks with German Chancellor Angela Merkel prior to the first working session on the first day of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Οι βίαιες διαδηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο ζωές και για αυτόν τον λόγο είναι απαράδεκτες, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. "Μακριά νύχτα" για τους αξιωματούχους που καταρτίζουν την τελική ανακοίνωση της συνόδου" , τόνισε μεταξύ άλλων

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας ασκεί φέτος την προεδρία στη G20, χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

«Οι βίαιες διαδηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο ζωές (...) και για αυτόν τον λόγο είναι απαράδεκτες» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Μακριά νύχτα

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) συμφώνησαν σήμερα ότι είναι απαραίτητο το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, όμως ορισμένες διαφορές απόψεων που καταγράφηκαν σημαίνουν ότι οι αξιωματούχοι οι οποίοι καταρτίζουν την τελική ανακοίνωση της συνόδου έχουν μια μακρά νύχτα μπροστά τους, δήλωσε πριν από λίγο η οικοδέσποινα, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνόδου στο Αμβούργο, όπου τα προστατευτικά ένστικτα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η εναντίωσή του στη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εγείρουν τον κίνδυνο να απομονωθεί, σε ένα διεθνές φόρουμ το οποίο συστήθηκε για να βελτιωθεί ο παγκόσμιος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών μετά την διεθνή οικονομική κρίση του 2007.

«Στο ζήτημα του εμπορίου, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε ελεύθερο αλλά επίσης και δίκαιο εμπόριο», ανέφερε η καγκελάριος. «Όμως μπορώ να προβλέψω ότι σε ό,τι αφορά το εμπόριο στην ανακοίνωση, οι σέρπα (σ.σ.: οδηγοί στα Ιμαλάια που ανήκουν στην ομώνυμη φυλή· ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά στην Ευρώπη για τους εκπρόσωπους των κρατών μελών που προετοιμάζουν τις εργασίες και τις ανακοινώσεις στις συνόδους κορυφής) έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους απόψε».

Οι συνομιλίες παραμένουν τεταμένες όσον αφορά το εμπόριο. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα απόψε. Αλλά οι συνομιλίες εδώ είναι πολύ δύσκολες, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό», είπε η Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε στο πρώτο μέρος της συζήτησης για την πολιτική σχετικά με το κλίμα, παρά τις διαφορές του με τις άλλες χώρες στο ζήτημα, και μάλιστα μίλησε στους άλλους ηγέτες.

πηγή φωτογραφίας: AP/ Markus Schreiber

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

G20: Απομονωμένες οι ΗΠΑ μετά την απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού

SHARE:

24Media Network