Μέρκελ: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανένταξη της Ρωσίας στη G7

Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανένταξη της Ρωσίας στη G7 δήλωσε η Μέρκελ
Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανένταξη της Ρωσίας στη G7 δήλωσε η Μέρκελ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνόδου να επιστρέψει η Ρωσία στη G7, άποψη την οποία φάνηκε να συμμερίζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε

Οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στη σύνοδο της G7 στο Κεμπέκ του Καναδά συμφώνησαν ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις προκειμένου να επανενταχθεί η Ρωσία στην ομάδα, δήλωσε την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Μέρκελ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου, είπε επίσης ότι ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν θα εκδοθεί κάποιο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου. Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν τα καταφέρουν, αυτό θα είναι μια έντιμη παραδοχή τους ότι δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να επιστρέψει η Ρωσία στην G7, άποψη την οποία φάνηκε να συμμερίζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ρωσία αποβλήθηκε από την ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014, για την οποία της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, Γερμανία, Ρωσία, Τραμπ, ΗΠΑ, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απομονωμένος ο Τραμπ στη Σύνοδο της G7

Μόνος εναντίον όλων ο Τραμπ στη σύνοδο του G7 στον Καναδά

Οι δασμοί έβαλαν τις ΗΠΑ στην απομόνωση - Στα "μαχαίρια" με τους εταίρους της G7

ADVERTISING

SHARE: