Μέρκελ για Airbus A320: ‘Δεν γνωρίζουμε ακόμα όλα τα γεγονότα’

default image

"Ξεπερνά τα όρια της φαντασίας" η αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης του Α320 το έριξε σκοπίμως στις Άλπεις, δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε σήμερα ότι η τραγωδία της συντριβής του αεροσκάφους Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις παίρνει “μια αδιανόητη διάσταση” μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το έριξε σκοπίμως.

“Κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας”, είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα και κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί σε βάθος. Τα σημερινά νέα ρίχνουν για άλλη μια φορά ένα φριχτό βάρος στους συγγενείς των θυμάτων. Οι σκέψεις μας, αυτές τις ώρες και τις ημέρες της οδύνης, είναι μαζί τους”, υπογράμμισε η καγκελάριος.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ επανέλαβε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια “σύνδεση με την τρομοκρατία” στην υπόθεση της συντριβής του Α320 που εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Από την πλευρά του, το FBI ανακοίνωσε ότι έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις γαλλικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης. “Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες ή για βοήθεια, καθώς συνεργαζόμαστε με χώρες-εταίρους μας, πολίτες των οποίων έπεσαν θύματα αυτής της τραγωδίας”, σημειώνει στην ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα