Μέρκελ: “Νίπτω τας χείρας μου, αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ”

default image

Διαβάστε τι προκάλεσε την αντίδραση της Γερμανίδας Καγκελαρίου και τι δήλωσε για τις έξωθεν μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται στη χώρα μας

“Δεν θα έχω καμία ανάμειξη, εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ”, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως αναμένει να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης νέων στο Μουσείο του Βερολίνου, η Μέρκελ απαντούσε σε ερωτήσεις Ελλήνων φοιτητών κι όταν μία φοιτήτρια της έκανε λόγο για την ζοφερή κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε, ότι η χώρα μας δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Όπως είπε, δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα να οδηγείται εκτός Ευρωζώνης, αφού κάτι τέτοιο θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Σημειωτέον, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας αναβολής της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

“Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων. Τι συμφέρον θα είχε να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις”, τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως “κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Ελληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα