Μέρκελ: Το μέλλον της Γερμανίας είναι συνυφασμένο με αυτό της ΕΕ

2017 AP YEAR END PHOTOS - German Chancellor Angela Merkel smiles as she leads this year's first cabinet meeting of the German government at the chancellery in Berlin on Jan. 11, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
2017 AP YEAR END PHOTOS - German Chancellor Angela Merkel smiles as she leads this year's first cabinet meeting of the German government at the chancellery in Berlin on Jan. 11, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα απευθύνει το φετινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της στους Γερμανούς υπό το βάρος της πολιτικής κρίσης που διχάζει τη χώρα

Η συνοχή της Ε.Ε. και τα θέματα που σχετίζονται με αυτή θα βρεθούν μεταξύ των πιο κρισίμων ζητημάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα κράτη - μέλη, τα οποία οφείλουν να λάβουν μέτρα για τη διατήρηση της ενότητα, αναμένεται να τονίσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Το μέλλον της Γερμανίας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης. Τα 27 κράτη στην Ευρώπη θα πρέπει να εργασθούν σκληρότερα απ’ οποιονδήποτε άλλον προκειμένου να διατηρήσουν την ενότητα της κοινότητάς μας. Αυτό θα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα μέσα στα επόμενα χρόνια», αναμένεται να τονίσει η Μέρκελ στο μήνυμά της, το περιεχόμενο του οποίου διοχετεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης από το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τονίζει πως το θέμα αφορά στη δυνατότητα των Ευρωπαίων να διατηρήσουν τις αρχές τους, τόσο εντός της Ένωσης, όσο και εκτός της, όπως επίσης και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα συμβάλλουν στην οικονομική επιτυχία της Ευρώπης και στην προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια, το Βερολίνο σε συνεργασία με το Παρίσι επιθυμούν να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί και να καταστεί η Ευρώπη «κατάλληλη για το μέλλον».

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, η καγκελάριος περιγράφει τις βασικές προτεραιότητές της για το νέο έτος, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση των επενδύσεων για την ασφάλεια και την άμυνα, τη βελτίωση των παροχών για την υγεία και την εκπαίδευση και έθεσε ως στόχο της να ξεπερασθεί το χάσμα μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να μας περιμένει. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε τις συνθήκες που θα εξασφαλίζουν ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να ευημερεί για 10, 15 χρόνια. Και η Γερμανία θα ευημερήσει τότε μόνον όταν η επιτυχία της εξυπηρετεί όλους τους ανθρώπους και βελτιώνει και εμπλουτίζει τις ζωές τους» τονίζει η Μέρκελ.

Η καγκελάριος υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα πως όλο και περισσότεροι Γερμανοί ανησυχούν όσο ποτέ στο παρελθόν για την κοινωνική συνοχή της χώρας, με πολλούς από αυτούς να εγκωμιάζουν την διαφορετικότητα και την ανοικτή κοινωνία της Γερμανίας, την ώρα που άλλοι φοβούνται για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας, παραπονούνται για την έλλειψη γιατρών σε αγροτικές περιοχές και ανησυχούν για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

«Αμφότερες οι απόψεις αποτελούν υπαρκτές πραγματικότητες στη χώρα μας: η επιτυχία και η αισιοδοξία, αλλά και οι φόβοι κι οι αμφιβολίες. Για μένα προσωπικά και τα δύο αποτελούν κίνητρα», προσθέτει η Μέρκελ.

Κατά την ίδια, οι πολιτικοί οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, όσο και τις πιεστικές ανάγκες του συνόλου των πολιτών, όπως να υπάρχουν κατάλληλες δουλειές, βελτιωμένη πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες και μείωση των βαρών για τις οικογένειες.

(Φωτογραφία: AP / Markus Schreiber)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σόιμπλε δεν αποκλείει κυβέρνηση μειοψηφίας στη Γερμανία

Γερμανία: Το αδελφό κόμμα της Μέρκελ απαιτεί αύξηση των αμυντικών δαπανών

SHARE:

24Media Network