"Αποστολή εξετελέσθη, θα παραδοθώ"

"Αποστολή εξετελέσθη, θα παραδοθώ"

Αφού έσπειρε τον θάνατο στο Όσλο, ο Μπρέιβικ τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ανακοινώσει τις αποτρόπαιες πράξεις τους (Vid)

"Μπρέιβικ. Διοικητής. Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα".

Με αυτά τα λόγια ο 32χρονος 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανακοίνωσε με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και ότι πρόκειται να παραδοθεί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Verdens Gang, σύμφωνα με την οποία η κλήση δεν διήρκεσε παρά τρία δευτερόλεπτα.

"Λάβαμε μια κλήση από το κινητό τηλέφωνο του Μπρέιβικ, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν πράγματι αυτός. Ούτε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς είπε", δήλωσε ο Χένινγκ Χολτάας, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν έχει βρήκε το κινητό τηλέφωνο του Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, μια πληροφορία που ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δε θέλησε να σχολιάσει.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπρέιβικ μόλις είπε τα παραπάνω λόγια έκλεισε το τηλέφωνο και ότι δεν υπήρξε απάντηση όταν η αστυνομία επιχείρησε να τον καλέσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπρέιβικ παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Οι μαζικοί δολοφόνοι δρουν συνήθως μόνοι τους"

Βίντεο σοκ από το μακελειό της Νορβηγίας

SHARE:

24Media Network