Μετά το Βrexit θέλουν να καταργήσουν και τα Αγγλικά

Μετά το Βrexit θέλουν να καταργήσουν και τα Αγγλικά

Γάλλοι αξιωματούχοι μετά την έκβαση του Βρετανικού δημοψηφίσματος θέτουν ανοιχτά θέμα γλώσσας εντός της ΕΕ αμφισβητώντας την κυριαρχία των Αγγλικών

Τι και αν τα Αγγλικά είναι πιο διαδεδομένη και δημοφιλής γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 51% των πολιτών να την ομιλεί, Γάλλοι αξιωματούχοι παίρνουν την ευκαιρία που τους δίνει η απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την ΕΕ και θέτουν ανοιχτά την αμφισβήτησή τους, καλώντας την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου να καταργήσει τα Αγγλικά από επίσημη γλώσσα εργασίας.

Την αρχή έκανε μέσω του λογαριασμού του στο twitter o Robert Ménard, δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ στη Βόρεια Γαλλία που έγραψε χαρακτηριστικά πως τα Αγγλικά δεν έχουν πια καμία νομιμοποίηση να χρησιμοποιούνται στις Βρυξέλλες μετά το Brexit.

Συνέχεια στο θέμα και πάλι μέσω twitter έδωσε ο αριστερός υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία Jean-Luc Mélenchon που κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο να καταργήσει τα Αγγλικά από τρίτη επίσημη γλώσσα εργασίας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έκθεσή της το 2013 η ΕΕ είχε καταγράψει πως τα αγγλικά έχουν ξεκάθαρα επικρατήσει όλων των άλλων γλωσσών και είναι η πιο δημοφιλής. Μάλιστα, προχωρούσε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως τα αγγλικά θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο μέλλον καθώς υπολογίζεται πως περίπου το 94% των μαθητών του Γυμνασίου και το 83% των μαθητών του δημοτικού σε όλη την ΕΕ θα διδάσκονται τα αγγλικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
SHARE:

24Media Network