Μεξικό: Στους 107 οι νεκροί από την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς καυσίμων

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη σε τμήμα αγωγού μεταφοράς καυσίμων
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη σε τμήμα αγωγού μεταφοράς καυσίμων AP

Αυξήθηκαν οι νεκροί από την έκρηξη αγωγού μεταφοράς βενζίνης, που υπέστη διάτρηση τη 18η Ιανουαρίου από κακοποιούς που έκλεβαν καύσιμα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης σε αγωγό μεταφοράς καυσίμων σε μια Πολιτεία του κεντρικού Μεξικού αυξήθηκε στους 107 νεκρούς και τους 40 τραυματίες, έξι ημέρες μετά την καταστροφή, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την Πέμπτη.

Ο αγωγός μεταφοράς βενζίνης υπέστη διάτρηση τη 18η Ιανουαρίου από κακοποιούς που κλέβουν καύσιμα, κάτι που προκάλεσε έναν μεγάλο πίδακα βενζίνης.

ADVERTISING

Η διαρροή προσέλκυσε περίπου 700 κατοίκους της Τλαουελίλπαν, μιας κοινότητας 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους ολόκληρες οικογένειες, που έσπευσαν για να μαζέψουν καύσιμο με μπιτόνια και κάδους. Αλλά μια έκρηξη στο σημείο προκάλεσε μια τεράστια σφαίρα φωτιάς.

Η τραγωδία σημειώθηκε ενώ η κυβέρνηση του νέου μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έθετε σε εφαρμογή μια εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση των κλοπών καυσίμων, μάστιγας που το 2017 στοίχισε περίπου 3 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια στο μεξικανικό Κράτος.

Τα κλεμμένα καύσιμα πωλούνται σχεδόν μισοτιμής σε σχέση με την τρέχουσα αξία τους στην αγορά.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεξικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεξικό: Στους 85 οι νεκροί από την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς καυσίμων

Μεξικό: Στους 71 οι νεκροί από τη φωτιά σε πετρελαιαγωγό

Μεξικό-φωτιά σε πετρελαιαγωγό: Στους 66 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

SHARE:

24Media Network