Μεξικό: Άλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε

Μεξικό: Άλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε

Πρόκειται για τον τέταρτο δημοσιογράφο που δολοφονείται στη χώρα από τον Μάρτιο

Ένας μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο ιστότοπος για τον οποίο εργαζόταν, κάτι που αύξησε στους τέσσερις τον απολογισμό των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις από τον Μάρτιο σε μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του πλανήτη για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Ο Μαξιμίνο Ροδρίγκες Παλάσιος έγινε στόχος πυρών μόλις έφθασε με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε επίσης η ανάπηρη γυναίκα του, μπροστά σε ένα κατάστημα, σύμφωνα με τον Colectivo Pericu, τον ενημερωτικό ιστότοπο για τον οποίο εργαζόταν.

Η επίθεση διαπράχθηκε από «βαριά οπλισμένους» αγνώστους περί το μεσημέρι στην Πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ (βορειοανατολικό Μεξικό), διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Τύπος του Μεξικού βρέθηκε αντιμέτωπος τον Μάρτιο με μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων με υπόβαθρο μια όλο και πιο γενικευμένη ατιμωρησία. Τον μήνα αυτό τρεις δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται ακόμα σε νοσοκομείο, ενώ μια περιφερειακή εφημερίδα έβαλε λουκέτο καταγγέλλοντας την έλλειψη ασφάλειας.

Το Μεξικό χαρακτηρίζεται η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για τους δημοσιογράφους, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, από τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).

Πέρυσι το Μεξικό κατέγραψε ένα θλιβερό ρεκόρ: διαπράχθηκαν πάνω από 400 επιθέσεις εναντίον ρεπόρτερς και 11 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, κατά τη ΜΚΟ Artículo 19.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE: