Μεξικό: Δολοφονήθηκε γυναίκα δήμαρχος μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της Σέινμπαουμ

Διαβάζεται σε 2'
Αξιωματικοί της Μεξικανικής Εθνοφρουράς
Αξιωματικοί της Μεξικανικής Εθνοφρουράς (φωτογραφία αρχείου) 2024 Fernando Llano/AP Photo

Πριν καν ολοκληρωθούν 24 ώρες από την ιστορική νίκη της Κλαούντια Σέινμπαουμ στις προεδρικές εκλογές του Μεξικό, δήμαρχος κοινότητας έπεσε νεκρή από ομάδα ενόπλων.

Την ώρα που η Κλαούδια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία ως “η πρώτη γυναίκα” η οποία εκλέγεται στην προεδρία στην ιστορία του Μεξικό, μία άλλη εκλεγμένη γυναίκα πέφτει νεκρή.

Πρόκειται για τη δήμαρχο κοινότητας του δυτικού Μεξικού, η οποία δολοφονήθηκε χθες, Δευτέρα (03/06), προτού συμπληρωθούν καν 24 ώρες από τη θριαμβευτική νίκη που κατήγαγε η Κλαούδια Σέινμπαουμ στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε πολιτειακή κυβέρνηση.

Το θύμα ήταν η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα, η δήμαρχος στην κοινότητα Κοτίχα, διευκρίνισε η γραμματεία (σ.σ. το υπουργείο) Ασφαλείας της κυβέρνησης της πολιτείας Μιτσοακάν, καταδικάζοντας τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνοδευόμενη από τον σωματοφύλακά της, η Φιγκερόα εισερχόταν σε γυμναστήριο κοντά στην κεντρική πλατεία της Κοτίγια, όταν μια ομάδα ανδρών άνοιξε πυρ εναντίον της και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία τραυματίστηκε η αξιωματούχος.

Η δήμαρχος μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο Los Reyes, όπου λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της, σύμφωνα με όσα αναφέρει το excelsior.com.mx.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα απήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στο Zapopan του Jalisco, όταν μια ομάδα ενόπλων αναχαίτισε το όχημα στο οποίο επέβαινε, ενώ είχε λάβει απειλές θανάτου από μια φερόμενη ως εγκληματική ομάδα και πριν την απαγωγή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα