Μεξικό: Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα – Ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου

Διαβάζεται σε 1'
Αστυνομικές έρευνες στο Μεξικό
Αστυνομικές έρευνες στο Μεξικό AP Photo Ginnette Riquelme

Διαμελισμένα εντοπίστηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων σε πυρολυμένο όχημα στο Μεξικό. Μεταξύ αυτών και η σορός υποψηφίου δημάρχου.

Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου αυτού υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αξίωμα στις εκλογές της 2ης Ιουνίου, βρέθηκαν διαμελισμένα σε πυρπολημένο όχημα στην Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

Ο υποψήφιος κατονομάστηκε από την παράταξή του, το PRI («Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα», για δεκαετίες κυρίαρχο στο μεξικανικό πολιτικό σκηνικό). Επρόκειτο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για τον Ανίμπαλ Σουνίγα Κορτές, υποψήφιο δήμαρχο της κοινότητας Κογιούκα ντε Μπενίτες.

Ο υποψήφιος και η σύζυγός του «δολοφονήθηκαν άνανδρα», κατήγγειλε η τοπική οργάνωση του PRI στην πολιτεία Γκερέρο.

Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν τα πτώματα ακόμη δυο ανθρώπων και η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή.

Εξάλλου, το βράδυ της Πέμπτης, στην πολιτεία Τσιάπας (νότια), υποψήφια δολοφονήθηκε έπειτα από προεκλογική εκδήλωση. Η Λουσέρο Λόπες Μάσα ήταν υποψήφια δήμαρχος στην Κονκόρδια. Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα